Δεν έχει πολλά πολλά κοσμητικά το πασχαλινό αρνάκι στην Πόλη. Η νοστιμιά του προκύπτει από τα καλά υλικά και το αργό μαγείρεμα, μέχρι να λιώσει το κρέας και να μελώσει. Το στόμα δεν πρέπει να σαστίζει με πολλά. Ιδίως σε ένα τραπέζι με ποικιλία μεζέδων.
Το συκώτι, το τζιέρι (που σημαίνει γενικά σπλάχνα, εντόσθια), είναι συνταγή φερμένη από τους Αρβανίτες, που συνήθιζαν να καταναλώνουν τα αρνίσια εντόσθια με λογής λογής τρόπους. Είναι μεζές απλός και γρήγορος και σερβίρεται ζεστός.
Απίστευτα γυαλιστερά και καλοβαμμένα, τα κόκκινα αυγά της Ρέας Καλφάογλου γίνονται με κρεμμυδόφυλλα. Η έμπειρη μαγείρισσα από την Πόλη μοιράστηκε μαζί μας τα μυστικά της.
Τραχτές είναι οι πατάτες που τις σπάμε με ένα βαρύ αντικείμενο για να βράσουν ή να ψηθούν γρηγορότερα και πιο ομοιόμορφα, ενώ στο ψήσιμο γίνονται και πιο τραγανές. Εδώ μπαίνουν με το αρνάκι στη γάστρα, ποτίζουν νοστιμιά και μετά τραγανίζουν στο γκριλ. Το τέλειο γιορτινό φαγητό.