Κρατήστε αυτή τη συνταγή, γιατί σας εγγυόμαστε ότι θα ανατρέχετε σε αυτήν ξανά και ξανά. Το διάσημο γλυκό με τα χίλια φύλλα διά χειρός Νένας Ισμυρνόγλου έχει σωστά ψημένη σφολιάτα και πλούσια, βελούδινη και αρωματική κρέμα!
Είναι μια συνταγή για μπάρες που γίνονται απευθείας στο ταψί, χωρίς προηγουμένως να ανακατέψουμε τα υλικά. Απλώς μπαίνουν σε στρώσεις το ένα πάνω στο άλλο και ψήνουμε. Αυτό!
Αυτά τα μάφιν με μπανάνα και ινδοκάρυδο είναι το τέλειο κέρασμα για δίαιτα, γιατί έχουν μικρό μέγεθος, που ορίζει πόσο ακριβώς θα φάμε, και γίνονται με λιγότερα λιπαρά και ζάχαρη.
Η μεγάλη έκπληξη αυτού του κέικ είναι το σιρόπι σοκολάτας με κακάο και κουβερτούρα. Και ναι, είναι τόσο νόστιμο, ζουμερό και πλούσιο όσο το φαντάζεστε.
Κρατήστε αυτή τη συνταγή, γιατί σας εγγυόμαστε ότι θα ανατρέχετε σε αυτήν ξανά και ξανά. Το διάσημο γλυκό με τα χίλια φύλλα διά χειρός Νένας Ισμυρνόγλου έχει σωστά ψημένη σφολιάτα και πλούσια, βελούδινη και αρωματική κρέμα!
Τη συνταγή μάς έδωσε η Ίριδα-Ανάφη Ιγνατίου, η οποία σπουδάζει ζαχαροπλαστική. Είναι μια συνταγή που έχει βρει σε ξένο περιοδικό αλλά έχει προσαρμόσει στα γούστα της. «Είναι κρεμώδες και πιο βελούδινο από το κλασικό τσίζκεϊκ», σημειώνει, «με μια σκούρα, καφετί επιφάνεια. Στους επαγγελματικούς φούρνους κανονικά παίρνει εντελώς μαύρο χρώμα, αλλά στο σπίτι δεν είναι εύκολο να το πετύχουμε αυτό χωρίς να το κάψουμε». Επίσης, μας προτείνει να το σερβίρουμε με φρέσκα μύρτιλα, αν βρούμε. «Είναι ένα γλυκό ιδανικό για τον απογευματινό καφέ», μας λέει.