Η πανακότα, που εδώ την φτιάχνουμε με γιαούρτι και φράουλες, είναι το πιο εύκολο και δροσερό γλυκό, με απολαυστική γαλατένια επίγευση. Και κλείνει τέλεια το γεύμα ή το δείπνο.
Το πόσο ταιριάζει η σοκολάτα με το πορτοκάλι είναι γνωστό. Σε αυτή την πανεύκολη συνταγή για αρωματικά ταρτάκια, ο συνδυασμός αυτός είναι στα καλύτερά του!
Για τον καφέ και το τσάι, για σνακ στο γραφείο και το σχολείο αλλά και για τις απογευματινές λιγούρες, αυτά τα εύκολα χαλβαδοψωμάκια είναι ό,τι πρέπει.
Αυτή τη μυρωδάτη κρέμα εσπεριδοειδών με πορτοκάλι, μανταρίνι, γκρέιπφρουτ και νεράντζι θα τη βάλουμε σαν μαρμελάδα στο ψωμί μας αλλά θα τη χρησιμοποιήσουμε και σε τάρτες και όποιο άλλο γλυκό μας κάνει κέφι.
Μια υπέροχη σάλτσα καραμέλας εμπλουτισμένη με πολτό από φρέσκα μούσμουλα που της χαρίζει μια φρουτένια γεύση και την κάνει πιο καλοκαιρινή. Ιδανική για παγωτό, κέικ, μπισκότα, πάνκεϊκ, κρέπες και αυγοφέτες.
Αυτά τα μπισκότα σοκολάτας με καρύδια και μέλι έχουν μαλακή υφή και είναι ιδανικά ως σνακ για τα παιδιά στο σχολείο, αλλά και για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας.
Μια υπέροχη σάλτσα καραμέλας εμπλουτισμένη με πολτό από φρέσκα μούσμουλα που της χαρίζει μια φρουτένια γεύση και την κάνει πιο καλοκαιρινή. Ιδανική για παγωτό, κέικ, μπισκότα, πάνκεϊκ, κρέπες και αυγοφέτες.
Όλη η μνήμη του τόπου περικλείεται σε αυτές τις μικρές μπουκιές με την απύθμενη ένταση, καθώς αμύγδαλα και μανταρίνια είναι από τα πιο σπουδαία δώρα της κερκυραϊκής πλούσιας φύσης.
Πλούσιο, φουλ σοκολατένιο και gluten free κέικ με κουβερτούρα. Αν θέλουμε, στολίζουμε με κόκκινα φρούτα εποχής, σιρόπι σοκολάτας και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Η πανακότα, που εδώ την φτιάχνουμε με γιαούρτι και φράουλες, είναι το πιο εύκολο και δροσερό γλυκό, με απολαυστική γαλατένια επίγευση. Και κλείνει τέλεια το γεύμα ή το δείπνο.
Το πόσο ταιριάζει η σοκολάτα με το πορτοκάλι είναι γνωστό. Σε αυτή την πανεύκολη συνταγή για αρωματικά ταρτάκια, ο συνδυασμός αυτός είναι στα καλύτερά του!
Για τον καφέ και το τσάι, για σνακ στο γραφείο και το σχολείο αλλά και για τις απογευματινές λιγούρες, αυτά τα εύκολα χαλβαδοψωμάκια είναι ό,τι πρέπει.
Τη συνταγή μάς έδωσε η Ίριδα-Ανάφη Ιγνατίου, η οποία σπουδάζει ζαχαροπλαστική. Είναι μια συνταγή που έχει βρει σε ξένο περιοδικό αλλά έχει προσαρμόσει στα γούστα της. «Είναι κρεμώδες και πιο βελούδινο από το κλασικό τσίζκεϊκ», σημειώνει, «με μια σκούρα, καφετί επιφάνεια. Στους επαγγελματικούς φούρνους κανονικά παίρνει εντελώς μαύρο χρώμα, αλλά στο σπίτι δεν είναι εύκολο να το πετύχουμε αυτό χωρίς να το κάψουμε». Επίσης, μας προτείνει να το σερβίρουμε με φρέσκα μύρτιλα, αν βρούμε. «Είναι ένα γλυκό ιδανικό για τον απογευματινό καφέ», μας λέει.