ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  

Γλυκά απο το περιοδικό

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μπισκότα με κορνφλέικς

Μπισκότα με κορνφλέικς

Για ένα απολαυστικό τσιμπολόγημα! Τα παιδιά θα ξετρελαθούν ακόμη περισσότερο. Σερβίρετε τα μπισκότα με κορνφλέικς με ένα φλιτζάνι γάλα.
Λουκουμάδες παραλίας με κανελοζάχαρη

Λουκουμάδες παραλίας με κανελοζάχαρη

Αφράτοι και λαχταριστοί, αυτοί οι λουκουμάδες είναι το ιδανικό σνακ για την παραλία. Αλλά, μεταξύ μας, και στο σπίτι μια χαρά τρώγονται!

ΜΕΧΡΙ 4 ΥΛΙΚΑ

Μαρμελάδα φρούτα του δάσους

Μαρμελάδα φρούτα του δάσους

Με τα ξινούτσικα φρούτα του δάσους φτιάχνουμε μια μαρμελάδα εύκολη που θα απογειώσει τα πρωινά μας.
Κυδωνόπαστο

Κυδωνόπαστο

Το κυδωνόπαστο, που πολλοί το λένε και παστοκύδωνο, είναι ένα παραδοσιακό γλυκό με με υφή ζελεδένια. Φτιαγμένο με κυδώνια με τις φλούδες και τα κουκούτσια τους, είναι ένα πολύ ωραίο, και zero waste, κέρασμα.

ΟΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ιταλικό κέικ σοκολάτας από μπαγιάτικο ψωμί, με σοκολάτα και φουντούκια

Ιταλικό κέικ σοκολάτας από μπαγιάτικο ψωμί, με σοκολάτα και φουντούκια

Τίποτα δεν πάει χαμένο! Στην Ιταλία έχουν πολλά γλυκά στα οποία αξιοποιούν το ψωμί που έχει αρχίσει να μπαγιατεύει και το χρησιμοποιούν αντί για αλεύρι. Ένα από τα πιο λιχούδικα, η torta di pane al cioccolato e nocciole!
Σοκολατένια lava cakes, vegan

Σοκολατένια lava cakes, vegan

Μια εξαιρετική συνταγή για vegan lava cakes. Είναι μικρά σοκολατένια γλυκά, σαν κέικ αλλά με υγρή καρδιά από σοκολάτα που λιώνει στο στόμα. Και με μηδέν ζωικά προϊόντα!

ΚΛΑΣΙΚΑ+ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Κέικ σοκολάτας με κρέμα μασκαρπόνε και ελαιόλαδο, από την Ιάνθη Μιχαλάκη

Κέικ σοκολάτας με κρέμα μασκαρπόνε και ελαιόλαδο, από την Ιάνθη Μιχαλάκη

«Σε όλα τα γλυκά σοκολάτας βάζουμε πάντα λίγο αλάτι, που εντείνει τη γεύση και τα κάνει πιο νόστιμα» λέει η Ιάνθη Μιχαλάκη που μας έδωσε τη συνταγή για αυτό το κομψό, απολαυστικό κέικ που σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστό, με κρέμα μασκαρπόνε και ελαιόλαδο.
Κουραμπιέδες με λάδι και ούζο

Κουραμπιέδες με λάδι και ούζο

Με ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας και μια μικρή ποσότητα ούζο φτιάχνουμε κουραμπιέδες τραγανούς και μυρωδάτους.

ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΩΝ

Basque Burnt Cheesecake

Basque Burnt Cheesecake

Τη συνταγή μάς έδωσε η Ίριδα-Ανάφη Ιγνατίου, η οποία σπουδάζει ζαχαροπλαστική. Είναι μια συνταγή που έχει βρει σε ξένο περιοδικό αλλά έχει προσαρμόσει στα γούστα της. «Είναι κρεμώδες και πιο βελούδινο από το κλασικό τσίζκεϊκ», σημειώνει, «με μια σκούρα, καφετί επιφάνεια. Στους επαγγελματικούς φούρνους κανονικά παίρνει εντελώς μαύρο χρώμα, αλλά στο σπίτι δεν είναι εύκολο να το πετύχουμε αυτό χωρίς να το κάψουμε». Επίσης, μας προτείνει να το σερβίρουμε με φρέσκα μύρτιλα, αν βρούμε. «Είναι ένα γλυκό ιδανικό για τον απογευματινό καφέ», μας λέει.

Αφιερώματα