«Σε όλα τα γλυκά σοκολάτας βάζουμε πάντα λίγο αλάτι, που εντείνει τη γεύση και τα κάνει πιο νόστιμα» λέει η Ιάνθη Μιχαλάκη που μας έδωσε τη συνταγή για αυτό το κομψό, απολαυστικό κέικ που σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστό, με κρέμα μασκαρπόνε και ελαιόλαδο.
Από τη σύγχρονη πλέον παράδοση της Κύπρου: ένα γιορταστικό gammon με μαρμελάδα κιτρόμηλο και ψωμάκια εμπνευσμένα από τα παφίτικα «γαλένα», αλλά και οι χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες σε μία δούκισσα.
Μια εύκολη σοκολατένια βασιλόπιτα με σοκολάτα και φουντούκι. Γίνεται με «καμένο» βούτυρο και αποκτά βαθιά αρώματα καβουρδισμένου ξηρού καρπού και μελάσας.
Με δυνατή γεύση καφέ και τη μεθυστική ένταση από το λικέρ και τη βότκα, αυτό δεν είναι ένα απλό ρολό, αλλά μια γιορτινή απόλαυση για το καλό μας τραπέζι.