Φανταστείτε να κάθεστε στην μπάρα του ατμοσφαιρικού μπαρ Angels Share στο Village της Νέας Υόρκης και να πίνετε ένα sour με ρακόμελο ή ένα κοκτέιλ με απόσταγμα μαστίχας στο Mandarin Oriental, στην ίδια πόλη. Απίθανο; Καθόλου. Τα Roots είναι μοντέρνα λικέρ και αποστάγματα που παράγονται στη Λέσβο και φτάνουν στις κάβες μερικών από τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο, όπως το Savoy και το Oriole στη Μεγάλη Βρετανία.
Το εθνικό ποτό των Βρετανών, που συστήθηκε στον υπόλοιπο κόσμο μέσα από το αγαπημένο κοκτέιλ του James Bond, κρύβει και άλλες χάρες, που θα πρέπει να ανακαλύψουμε γουλιά-γουλιά.
Αν το ούζο είναι το εθνικό μας ποτό για το καλοκαίρι, τότε τα θαλασσινά, τα παστά, τα λογιών-λογιών σαγανάκια, οι κεφτέδες λαχανικών, οι αντζούγιες, τα τουρσιά, τα καυτερά και πικάντικα ντιπ είναι οι συνοδοί του.
Λευκό, κόκκινο ή ροζέ; Ή μήπως μια δροσιστική lager; Τα αλλαντικά ζητούν Αγιωρίτικο αλλά και Βeaujolais nouveau ενώ οι μαργαρίτες παίζουν σε πολλά ταμπλό...
Φανταστείτε να κάθεστε στην μπάρα του ατμοσφαιρικού μπαρ Angels Share στο Village της Νέας Υόρκης και να πίνετε ένα sour με ρακόμελο ή ένα κοκτέιλ με απόσταγμα μαστίχας στο Mandarin Oriental, στην ίδια πόλη. Απίθανο; Καθόλου. Τα Roots είναι μοντέρνα λικέρ και αποστάγματα που παράγονται στη Λέσβο και φτάνουν στις κάβες μερικών από τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο, όπως το Savoy και το Oriole στη Μεγάλη Βρετανία.
Το εθνικό ποτό των Βρετανών, που συστήθηκε στον υπόλοιπο κόσμο μέσα από το αγαπημένο κοκτέιλ του James Bond, κρύβει και άλλες χάρες, που θα πρέπει να ανακαλύψουμε γουλιά-γουλιά.
Αν το ούζο είναι το εθνικό μας ποτό για το καλοκαίρι, τότε τα θαλασσινά, τα παστά, τα λογιών-λογιών σαγανάκια, οι κεφτέδες λαχανικών, οι αντζούγιες, τα τουρσιά, τα καυτερά και πικάντικα ντιπ είναι οι συνοδοί του.
Λευκό, κόκκινο ή ροζέ; Ή μήπως μια δροσιστική lager; Τα αλλαντικά ζητούν Αγιωρίτικο αλλά και Βeaujolais nouveau ενώ οι μαργαρίτες παίζουν σε πολλά ταμπλό...
Ρούμια κλασικά και agricole. Αγαπημένο ποτό των mixologists και των... πειρατών, διάφανο, με φίνα γεύση και ευέλικτο στις αναμείξεις, το λευκό ρούμι γεννήθηκε στη θάλασσα και πίνεται παντού.
Πέντε bartenders προτείνουν τα αγαπημένα τους ουίσκι, διαλέγουν ποτήρια και τρόπο σερβιρίσματος, αλλά και ιδανικό σκηνικό, ορίζοντας έτσι τα πώς και τα πού της απόλαυσης.