Η ισορροπία και η φρεσκάδα που δίνουν οι φετούλες αγκινάρας σε τούτη την τηγανιά με συκωταριά και λουκάνικα, την κάνει μοναδικό μεζέ που επιβάλλει άφθονο τσίπουρο!
Τα μεγάλα κοχύλια είναι ιδανικά γι’ αυτή τη συνταγή, γιατί γεμίζουν με το υπέροχο μείγμα των λαχανικών και των τυριών και συνθέτουν ένα λαχταριστό φουρνιστό.
Tο Μεξικό συναντά τη Μέση Ανατολή σ’ αυτό το κρεμώδες γουακαμόλε που έχει και ταχίνι. Σερβιρισμένο με τραγανές ή μαλακές πιτούλες είναι πολύ ωραίο ορεκτικό.
Η Νένα Ισμυρνόγλου ετοιμάζει μια ιδιαίτερη, γλυκόξινη μαρινάδα που νοστιμίζει και κάνει τρυφερό κάθε λογής υλικό: ψάρια, λαχανικά, κοτόπουλο…