
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νίκος Λουκά - Food styling: Λάουρα Κολοκασίδου
Αποθήκευση για αργότεραΤούτη την εποχή του χρόνου που οι θερμοκρασίες πέφτουν, τα βράδια γλυκαίνουν και οι σπιτικές γεύσεις βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο, ένα ωραίο κρασί απο το κτήμα ΓΑΙΑΣ απογειώνει πάντα την εμπειρία μιας σύναξης.
Υλικά
- 400 γρ. φιλέτο σολομού (χωρίς το δέρμα)
- 1 ροζ γκρέιπφρουτ
- 20 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 25 γρ. ξιδάτα αγγουράκια, ψιλοκομμένα
- 20 γρ. χυμό λεμονιού
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
- 20 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Φύλλα από σικορέ λάχανο (chicory)
- Ροζ πιπέρι, χοντροκοπανισμένο
ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ Σαντορίνη,
GAIA WINES, λευκό
Διαδικασία
- Καθαρίζουμε το γκρέιπφρουτ κρατώντας μόνο το εσωτερικό ροζ μέρος - θα έχουμε περίπου 100 γρ. Κόβουμε τον σολομό σε κυβάκια - μέχρι 1 εκ. πλάτος - και τον βάζουμε σε λεκάνη. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ξιδάτα αγγουράκια και το ροζ γκρέιπφρουτ, ψιλοκομμένο.
- Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Ξεχωρίζουμε τα φύλλα από το σικορέ λάχανο και τα βάζουμε σε πιατέλα. Βάζουμε μια κουταλιά ταρτάρ σε κάθε φύλλο-βαρκούλα και πασπαλίζουμε με ροζ πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.