ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  ΒΡΑΒΕΙΑ  /  

ΚΥΠΡΟΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

2023

Τιμητικό Βραβείο - Χριστόφορος Πέσκιας

Τιμητικό Βραβείο - Χριστόφορος Πέσκιας

Ο Χριστόφορος Πέσκιας θεωρείται ένας από τους σεφ που δημιούργησαν τη νέα ελληνική κουζίνα και ο πρώτος που χρησιμοποίησε κυπριακά προϊόντα στα πιάτα του, κάνοντας γνωστά στην Ελλάδα το κολοκάσι και τον κόλιανδρο.
Βραβείο Ερυθρού Οίνου - Μαραθεύτικο 2018, Οινοποιείο Αργυρίδης

Βραβείο Ερυθρού Οίνου - Μαραθεύτικο 2018, Οινοποιείο Αργυρίδης

Ο υποδειγματικός ιδιόκτητος αμπελώνας 80 δεκαρίων του Οινοποιείου Αργυρίδης, βρίσκεται πάνω από τη Βάσα Κοιλανίου στην περιοχή Λαόνα σε υψόμετρο 950-1050 μέτρων και από εκεί μπορείς να θαυμάσεις το νησί από ψηλά.

2021

Βραβείο Εξαιρετικής Ποιότητας - Κουμανταρία, Οινοποιείο Τσιάκκας

Βραβείο Εξαιρετικής Ποιότητας - Κουμανταρία, Οινοποιείο Τσιάκκας

Το πάθος του Κώστα Τσιάκκα για το κρασί τον οδήγησε το 1988 στα αμπέλια που είχε ο παππούς του, απέκτησε δικά του στον παλιό αμπελώνα του Πελενδρίου ψηλά στην Πιτσιλιά και εκεί δημιούργησε το οινοποιείο.

2020

Βραβείο ροζέ οίνου

Βραβείο ροζέ οίνου

Με στρατηγικό σχεδιασμό είναι ένα υποδειγματικό οινοποιείο που παράγει υψηλής ποιότητας κρασιά, στηρίζοντας τις γηγενείς ποικιλίες. Πυρήνας της δημιουργίας του οινοποιείου Τσιάκκας είναι η οικογένεια. Ο οινολόγος Ορέστης Τσιάκκας και ο γεωπόνος αδελφός του, Έκτορας, έφεραν νέες ιδέες και φρεσκάδα επιστρέφοντας από τις σπουδές τους πριν λίγα χρόνια.
Βραβείο ροζέ οίνου

Βραβείο ροζέ οίνου

Δεύτερη γενιά οινοποιών ο Χαρίλαος Αθηνοδώρου και ο αδελφός του, Αθηνόδωρος, δημιούργησαν το 2009 ένα σύγχρονο οινοποιείο στο Όμοδος. Το Κτήμα Γερόλεμο πήρε το όνομα του πατέρα τους, ο οποίος εμφιάλωνε κρασί από το 1987.

2019

2018

Ανδρέας Κυριακίδης, οινοποιείο Βουνί Παναγιάς

Βραβεία Ποιότητας 2018 Τιμητικό

Είναι ένας ακάματος υπερασπιστής του κυπριακού αμπελώνα, ένας πρεσβευτής της παράδοσης και του τοπικού πλούτου της Κύπρου.

2017

Η Βαμβακάδα με τη νέα της ετικέτα, δίπλα σε μια παλαιωμένη του 2007

Βραβεία Ποιότητας 2017 Ποτό (ερυθρό κρασί)

Η απόφαση του Κώστα Τσιάκκα να επενδύσει στο αμπέλι αποδείχθηκε σωστή και το οινοποιείο του στο Πελένδρι είναι σήμερα ένα από τα πλέον εξελίξιμα περιφερειακά οινοποιεία.
Η Μωροκανέλλα Άης Αμπέλης

Βραβεία Ποιότητας 2017 Ποτό (λευκό κρασί)

Ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου Άης Αμπέλης, Γιώργος Τρυπάτσας πίστεψε στις δυνατότητες της Μωροκανέλλας που είχε σχεδόν εγκαταλειφθεί. Την ξαναφύτεψε πειραματικά, δημιούργησε νέους αμπελώνες με πολλή δουλειά και την επανέφερε στο προσκήνιο, πρώτος σε εμπορική κλίμακα.

Αφιερώματα