Η καθημερινή εκδοχή της κερκυραϊκής παστιτσάδας με κόκορα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την παραδοσιακή συνταγή. Μαγειρεύεται πιο γρήγορα, αλλά διατηρεί όλο τον πλούτο των αρωμάτων.
Μια σαλάτα πλούσια και τραγανή, με μήλα, καρύδια, πρασινάδες και μια σάλτσα με ωραίες εντάσεις. Αν θέλουμε τη μετατρέπουμε σε κύριο πιάτο, προσθέτοντας 150 γρ. φιλέτα καπνιστής πέστροφας σε κομμάτια ή ίση ποσότητα θρυμματισμένου ροκφόρ ή άλλου μπλε τυριού.
Με έτοιμη σφολιάτα, σοταρισμένα μανιτάρια, τυριά και μορταδέλα, φτιάχνουμε ένα εύκολο και γευστικό ορεκτικό. Εναλλακτικά σερβίρουμε ως ελαφρύ γεύμα μαζί με μια ωραία σαλάτα.
Οι μελιτζάνες είναι στα καλύτερά τους αυτόν τον μήνα και τις απολαμβάνουμε ποικιλοτρόπως. Με αρνάκι ή κατσικάκι ταιριάζουν πολύ, σε ένα ζουμερό και μελωμένο κοκκινιστό.