
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νίκος Λουκά - Food styling: Λάουρα Κολοκασίδου
Αποθήκευση για αργότεραΤούτη την εποχή του χρόνου που οι θερμοκρασίες πέφτουν, τα βράδια γλυκαίνουν και οι σπιτικές γεύσεις βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο, ένα ωραίο κρασί απο το κτήμα ΓΑΙΑΣ απογειώνει πάντα την εμπειρία μιας σύναξης.
Υλικά
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
- 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
- 2 μεγάλα κολοκυθάκια
- 300 γρ. χαλλούμι
- 50 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- Φύλλα από φρέσκο δυόσμο
- Θαλασσινό αλάτι
- Καβουρδισμένα φουντούκια
Συνδυάστε το με
MONOGRAPH Μοσχοφίλερο,
GAIA WINES, λευκό
Διαδικασία
- Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε φέτες 1 εκ., τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο.
- Μοιράζουμε τις πιπεριές στα δύο, αφαιρούμε του σπόρους και το κοτσάνι, αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε επίσης. Όταν τα λαχανικά ψηθούν, τα αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τα κρατάμε καλυμμένα.
- Ψήνουμε το χαλλούμι σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο και ετοιμάζουμε τα μιλφέιγ: βάζουμε μια φέτα μελιτζάνας, συνεχίζουμε με κολοκυθάκι και χαλλούμι και μετά με πιπεριά. Επαναλαμβάνουμε τελειώνοντας με χαλλούμι. Ραντίζουμε με μέλι, πασπαλίζουμε με χοντροκοπανισμενα φουντούκια και γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου δυόσμου. Σερβίρουμε αμέσως.