
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νίκος Λουκά - Food styling: Λάουρα Κολοκασίδου
Αποθήκευση για αργότεραΗ διακριτική γλύκα από το σιρόπι από σταφύλι σε συνδυασμό με τον χυμό από λεμόνι, σε δύο πιάτα που μυρίζουν φθινόπωρο.
Υλικά
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 30 γρ. έψημα
- 25 γρ. χυμός λεμονιού Papafilipou
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- 15 γρ. ελαιόλαδο
- 70 γρ. καρύδια, λεπτο-κοπανισμένα
- θαλασσινό αλάτι
- άσπρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι τσαγιού σπόροι μουστάρδας, κοπανισμένοι
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)
Διαδικασία
- Πλένουμε τις μελιτζάνες και την πιπεριά και τις βάζουμε σε ρηχό ταψί. Ψήνουμε σε thermogrill (συνδυασμό φούρνου- γκριλ) και μέτρια θερμοκρασία: η πιπεριά θα χρειαστεί 30’ και η μελιτζάνα 1 ώρα. Αφαιρούμε τη φλούδα από την πιπεριά και τη ψιλοκόβουμε, μέχρι να ψηθεί η μελιτζάνα.
- Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες σε πιάτο και ζεστές όπως είναι, αφαιρούμε το εσωτερικό με ένα κουτάλι. Χοντροκόβουμε και ρίχνουμε αμέσως τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με ψωμί ή πίτα.