Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΓια τη σαλάτα αυτή χρησιµοποιούµε τα µικρότερα ραπανάκια που µπορούµε να βρούµε. Συνδυάζοντας τα ραπανάκια µε φιστίκια πίνατς, πετυχαίνουµε τραγανή υφή και πικάντικη γεύση. Σερβίρεται ως συνοδευτικό.
Υλικά
- 200 γρ. µικρά ραπανάκια
- 1 κουτ. σούπας λάδι
- 1/4 κουτ. γλυκού σπόροι κύµινου
- 1/4 κουτ. γλυκού σπόροι µαύρης
- µουστάρδας (σε µπαχαράδικα)
- 1/4 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουµάς, σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. σούπας χυµός λεµονιού
- 100 γρ. φιστίκια πίνατς, χοντροκοµµένα στον πολυκόφτη
Διαδικασία
Πλένουµε τα ραπανάκια και αφαιρούµε τις άκρες τους. Κόβουµε το καθένα στα τέσσερα ή στα οκτώ.
Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι, σε µέτρια φωτιά, προσθέτουµε το κύµινο και τους σπόρους µουστάρδας, το σκεπάζουµε και το ανακινούµε µέχρι οι σπόροι να αρχίσουν να σκάνε.
Προσθέτουµε στο κατσαρολάκι τη σκόνη σκόρδου, τον κουρκουµά και το αλάτι, κατεβάζουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε τον χυµό λεµονιού, ανακατεύουµε και το βάζουµε στην άκρη για να κρυώσει. Αµέσως πριν σερβίρουµε, βάζουµε τα ραπανάκια και τα φιστίκια σε ένα µπολ, περιχύνουµε µε το ντρέσινγκ και ανακατεύουµε καλά.