
Αμερικανικό BBQ χωρίς μια γαβάθα με σαλάτα coleslaw για συνοδευτικό δεν γίνεται. Είναι πολύ νόστιμη, με τραγανά λαχανικά, και συνοδεύει θαυμάσια κάθε λογής ψητό κρέας, πουλερικό, μπιφτέκια, σουβλάκια.
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 300 γρ. άσπρο λάχανο, λεπτοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
- 150 γρ. καρότο, χοντροτριμμένο
- 1 πράσινο μήλο, καλά πλυμένο, με τη φλούδα του, σε λεπτά σπιρτόξυλα
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 30 ml μηλόξιδο (ή ξίδι από λευκό κρασί)
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 20 ml χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- σπόροι από 1/2 ρόδι
- 50 γρ. μαύρες σταφίδες
- τα φύλλα από 2 κλωνάρια σέλινο
- 2 ραπανάκια, σε πολύ λεπτές φέτες
- 2 φέτες προσούτο, ψημένες σε σκέτο αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές, χοντροσπασμένες
- λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα coleslaw σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε προσεκτικά όλα τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.
Ντρέσινγκ
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε με πιρούνι όλα τα υλικά.
Σερβίρισμα
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.
- Αν χρησιμοποιήσουμε τα προαιρετικά υλικά (όσα θέλουμε ή όλα), τα σκορπίζουμε πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως, χωρίς να ανακατέψουμε ξανά.