
Kολοκύθια, πρασινάδες, κάππαρη, ελιές και μια κρεμώδης πικάντικη σάλτσα σε μια ιδιαίτερη σαλάτα με ωραίες εντάσεις. Μπορούμε να της προσθέσουμε και ένα αυγό ποσέ.
Υλικά
- 500 γρ. μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους, βρασμένα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2-3 λεπτά
- 200 γρ. ανάμεικτες πρασινάδες
- 4 κουτ. σούπας ελιές θρούμπες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
- 2 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
- 250 ml κεφίρ
- 1 μικρό ώριμο αβοκάντο, λιωμένο
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας κοπανιστή, κατά προτίμηση Μυκόνου
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- 80 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα για 3-4 λεπτά χωρίς λάδι, χοντροκομμένα
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
Διαδικασία
- Για τη σαλάτα με κολοκυθάκια, κάππαρη και ελιές, ξεκινάμε χτυπώντας τα υλικά για τη σάλτσα στο μούλτι.
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τα καρύδια και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
- Σερβίρουμε με πολύσπορο ψωμί. Αν θέλουμε, για πιο χορταστικό αποτέλεσμα, προσθέτουμε σε κάθε μερίδα ένα αυγό βραστό μελάτο ή ποσέ.