Το αρνάκι με πατάτες είναι το κατεξοχήν κύριο πιάτο στο πασχαλινό τραπέζι της Πόλης, με ένα μικρό κόλπο στο τέλος του ψησίματος, μια θαυμάσια μελωμένη και άφθονη σάλτσα. Έγινε απίθανα τρυφερό και έξοχα αρωματισμένο με φρέσκα μυρωδικά.
Ένα διαφορετικό φουρνιστό κατσικάκι με κερκυραϊκές μελιτζάνες παστρόκιο, που μπαίνουν στο ταψί σε στρώσεις με ντομάτα και τυρί και δίνουν τους χυμούς τους στο τρυφερό μεν, αλλά χωρίς σάλτσα κρέας.
Μυρωδάτη και φίνα τούτη η μαγειρίτσα, με μπόλικα κρεμμυδάκια και άφθονο άνηθο, χωρίς μαρούλι. Τα κεφαλάκια μπαίνουν για τον πλούσιο ζωμό τους, υπερτερούν τα εντεράκια και το πνευμόνι, ενώ, χάρη στα συκωτάκια κότας, η σούπα έχει ελαφρύτερη μυρωδιά.