
Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜε έτοιμη σφολιάτα, πιπεριές και γιαούρτι φτιάχνουμε μια εύκολη και ελαφριά πιπερόπιτα, τέλεια για το ταπεράκι του γραφείου.
Υλικά
- 8-10 πιπεριές πολύχρωμες
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το ταψί
- 250 γρ. γαλοπούλα, ψιλοκομμένη
- 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
Μυστικά
Μπορούμε να παραλείψουμε τη γαλοπούλα. Αν έχει πολλά υγρά το μείγμα, το αφήνουμε να στραγγίξει και προσθέτουμε και 1-2 κουτ. σούπας γαλέτα.
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την πιπερόπιτα με φέτα και σφολιάτα πλένουμε, καθαρίζουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους τις πιπεριές.
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα το ελαιόλαδο με τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να μην έχουν υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και τη φέτα και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ και στρώνουμε μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας.
- Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα με τις πιπεριές και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
- Κλείνουμε γύρω-γύρω προσεκτικά τη σφολιάτα και με ένα πιρούνι τρυπάμε το φύλλο.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με τις δύο κουταλιές γιαούρτι και ψήνουμε την πίτα για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.