Εύκολη και δροσερή, αυτή η κοτοσαλάτα με τα αρώματα του κάρι, της μουστάρδας και του σέλινου, και τις ζουμερές ρόγες σταφυλιού σερβίρεται και ως ελαφρύ πιάτο τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Ακόμα και χωρίς ταντούρι (τον ινδικό πήλινο, κυλινδρικό φούρνο με καπάκι) μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι μια παραλλαγή του πεντανόστιμου ινδικού κοτόπουλου που μαρινάρεται σε γιαούρτι με μπαχαρικά.
Πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, ντομάτες… Το μποστάνι του καλοκαιριού πρωταγωνιστεί σ’ αυτό το γρήγορο, ελαφρύ, χρωματιστό κι ελαφρά πικάντικο πιάτο ζυμαρικών.
Πλούσια και χορταστική οσπριοσαλάτα, μα συνάμα ελαφριά, εύκολη και μυρωδάτη. Ιδανική για τις ζεστές ημέρες. Βασικό υλικό της, εκτός από τα μαυρομάτικα, η καλοκαιρινή, τρυφερή αλμύρα.