Έχει μόλις 270 Kcal/μερίδα. Όπως λέει η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος, «είναι ένα πιάτο χαμηλών λιπαρών, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Η μουστάρδα και τα βότανα συμπληρώνουν τη διατροφική αξία του φαγητού προσφέροντας ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο και πλήθος ιχνοστοιχείων που βοηθούν τα ένζυμα του οργανισμού να δράσουν και να ενισχύσουν την άμυνά μας».
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι, κομμένο σε κύβους περίπου 3 εκ.
- 200 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
- 8 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
- 6 κλωναράκια φρέσκος δυόσμος με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
- 8 κλωναράκια μαϊντανός με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
- 80 γρ. μουστάρδα πικάντικη
- 1 φύλλο δάφνης
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο με μουστάρδα και βότανα αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το μισό λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τα σκόρδα και τη δάφνη για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το υπόλοιπο λάδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το θυμάρι, τον δυόσμο και περίπου 50 ml νερό.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η «σάλτσα» του.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε να αναμειχθεί.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε μαζί με πράσινη σαλάτα.