Έχει μόλις 326 Kcal/μερίδα. Και όπως σημειώνει η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος, είναι ένα πιάτο πλούσιο σε άπαχες, υψηλής διατροφικής αξίας πρωτεΐνες από το κοτόπουλο και το τυρί, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ψευδάργυρο και σημαντικές ποσότητες λυκοπενίου, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση.
Υλικά
- 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες (πάχους 2 εκ.)
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 80 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 300 γρ. τσαλαφούτι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο με ντοματάκια και τσαλαφούτι σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε τον βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο.
- Βάζουμε κουταλιές από το τυρί ανάμεσα στα ντοματίνια και σερβίρουμε.