Φωτογραφία: Αντωνία Τσέγκου
Αποθήκευση για αργότεραΜια ψαροσυνταγή εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη. Το λαβράκι κλείνεται σε ένα πακέτο μαζί με το σέλινο, τα ντοματίνια και την κάππαρη, μπαίνει στον φούρνο και βγαίνει έτοιμο για το τραπέζι.
Παναγιώτης Σιαφάκας
Υλικά
- 4 λαβράκια, χωρισμένα σε φιλέτα (ζητάμε από τον ψαρομανάβη να τα φιλετάρει)
- 3 τρυφερά κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 8-10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το λαβράκι φιλέτο στη λαδόκολλα με σέλινο, κάππαρη και ντοματίνια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε 2 μεγάλες λαδόκολλες, τη μία πάνω στην άλλη, και πάνω τους τακτοποιούμε τα φιλέτα.
- Τα αλατοπιπερώνουμε και τα λαδώνουμε καλά.
- Σκορπίζουμε το σέλινο, τα ντοματίνια, την κάππαρη και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πακέτο.
- Τακτοποιούμε σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε προσεκτικά τις λαδόκολλες για να μην καούμε από τον ατμό και αδειάζουμε τα φιλέτα με τα μυρωδικά σε πιατέλα.
- Ραντίζουμε με τα νόστιμα ζουμάκια της λαδόκολλας και σερβίρουμε.