Συνοδεύστε αυτά τα ζουμερά και αρωματικά λαβράκια με μια αφράτη ταραμοσαλάτα και τσιπς γλυκοπατάτας.
Υλικά
- 4 λαβράκια περίπου 400-500 γρ. το καθένα, καλά καθαρισμένα
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 90 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 1/2 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
- τα σπόρια από 1/2 ρόδι, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λαβράκια στο γκριλ με λεμονάτη σάλτσα, αρχικά αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα τα λαβράκια και τα αφήνουμε στην άκρη να νοστιμίσουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Τακτοποιούμε τα λαβράκια στο ταψί.
- Στη συνέχεια, τα ραντίζουμε με λίγο από το ελαιολάδο.
- Τα ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν αλλά να μη στεγνώσουν.
- Παράλληλα, στον πολυκόφτη που διαθέτουμε χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι με τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και τη μουστάρδα.
- Ξεφουρνίζουμε, τακτοποιούμε τα λαβράκια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε αμέσως με τη λεμονάτη σάλτσα.
- Σκορπίζουμε το ξύσμα, τα μυρώνια και το ρόδι και σερβίρουμε τα λαβράκια με λεμονάτη σάλτσα.