Εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό γιαχνί με το μπρόκολο σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Το τζίντζερ και το κάρι δίνουν τον εξωτικό και μυρωδάτο χαρακτήρα αυτού του πιάτου.
Υλικά
- 2 μέτρια μπρόκολα, χωρισμένα σε μικρά μπουκετάκια
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, χοντροτριμμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
- 2 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
- 600 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το μπρόκολο με κάρι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το τζίντζερ, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο, το κάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το μπρόκολο και να μείνει το φαγητό με λίγο ζουμάκι.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Συνοδεύουμε με χωριάτικο προζυμένιο ψωμί και φέτα βαρελίσια.