Φωτογραφία: Mark O' Meara
Αποθήκευση για αργότεραΜια σαλάτα τόσο πλούσια και νόστιμη που είναι ιδανική ως ένα ελαφρύ γεύμα μέσα στη μέρα.
Liz Macri
Υλικά
- 2 1⁄2 φλιτζ. (300 γρ.) φασολάκια, ζεματισμένα (για 1 - 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει)
- 600 γρ. ρεβύθια από κονσέρβα, καλά ξεπλυμένα και στραγγισμένα*
- 100 γρ. φύλλα ρόκας
- 250 γρ. ανάμεικτη σαλάτα λάχανο (έτοιμη σε σούπερ μάρκετ ή τριμμένο λάχανο με καρότο)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
- 4 μικρές αραβικές πίτες, σε κομμάτια
- 120 γρ. χαλούμι, σε λεπτές φέτες
- αλατοπίπερο
Μυστικά
Αν επιλέξουμε να βράσουμε τα ρεβύθια, τα μουλιάζουμε αποβραδίς και την επομένη τα βράζουμε στη χύτρα για περίπου 15 - 20 λεπτά. .Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ρεβύθια με μαυρομάτικα φασόλια. .Αν έχουμε δυσανεξία στη γλουτένη, χρησιμοποιούμε gluten-free ψωμί (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα).
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη ρεβυθοσαλάτα με χαλούμι, ρόκα και φασολάκια, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα ρεβύθια, τη ρόκα, τη λαχανοσαλάτα, το λάδι, το ξίδι και αλατοπίπερο κατά βούληση.
- Ψεκάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι (ή το αλείφουμε με ένα πινελάκι) και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ψήνουμε πρώτα τα κομμάτια της αραβικής πίτας για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανά. Στη συνέχεια, ψήνουμε τις φέτες του τυριού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Βάζουμε το χαλούμι πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε με την αραβική πίτα.