
Σέλερι, μήλο, μαρούλι, ξηροί καρποί και μαγιονέζα σε μια κλασική αμερικανική σαλάτα, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1893 στο πολυτελές νεοϋορκέζικο ξενοδοχείο Waldorf Αstoria, από όπου πήρε και το όνομά της.
Υλικά
- 750 γρ. μαρούλι (ζυγισμένο καθαρισμένο), χοντροκομμένο
- 200 γρ. σέλερι, σε λεπτές φέτες
- 250 γρ. ξινόμηλα, καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
- 20 γρ. ξανθές σταφίδες
- 500 γρ. καρυδόψιχα πεταλούδα
- αλάτι
Για το ντρέσινγκ
- 1.500 γρ. μαγιονέζα
- 100 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
- 20 ml χυμός λεμονιού
- 10 γρ. μέλι
Διαδικασία
Ντρέσινγκ
- Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα Waldorf σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε καλά τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, μέχρι να αναμειχθούν καλά και να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Σαλάτα
- Σε φαρδιά σαλατιέρα βάζουμε τα φύλλα μαρουλιού, το σέλερι, τα ξινόμηλα, τις σταφίδες και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.
- Σκορπίζουμε τα καρύδια και σερβίρουμε χωρίς να ανακατέψουμε.