Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΤέσσερις ευφάνταστες συνταγές τις οποίες θα απογειώσετε με τοπικό κρασί από ορισμένους εκ των πιο ψηλών αμπελώνων στην Ευρώπη. Το Οινοποιείο Κυπερούντας δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει με την ποιότητά του!
Υλικά
- Πράσινο σγουρό μαρούλι (ή συνδυασμό iceberg και απλό κυπριακό μαρούλι)
- Άσπρα ροδάκινα
- Φρέσκο χαλλούμι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- Φύλλα από φρέσκο δυόσμο ή μέντα
- Αποξηραμένα ροδοπέταλα (από δαμασκηνή τριανταφυλλιά)
Για τη βινεγκρέτ
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας μηλόξυδο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 ροδάκινο
- Θαλασσινό αλάτι
Συνδυάστε το με
ΡΟΖΕ από το Οινοποιείο Κυπερούντας
Διαδικασία
- Κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες και τα ψήνουμε ελαφρώς σε σχαροτήγανο ή στη σχάρα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και κρατάμε στο ψυγείο.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το μαρούλι και το κόβουμε με το χέρι σε κομμάτια. Το βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα φύλλα φρέσκου δυόσμου, το χαλλούμι, τις φέτες ροδάκινο και τα αποξηραμένα ροδοπέταλα.
- Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας μαζί τα υλικά σε μικρό μπλέντερ.
- Περιλούζουμε με αυτή τη σαλάτα, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε αμέσως.