Πικάντικη μουστάρδα, λεμόνι, θυμάρι, πώς να μη γίνει νόστιμο το κοτόπουλο; Σε μισή ώρα και κάτι είναι έτοιμο, κόβουμε και μια πράσινη σαλάτα και τρώμε.
Ετοιμάζουμε το εμβληματικό φαγητό με ψητές μελιτζάνες αντί για τηγανητές και αχνιστά κρεμμύδια αντί για σοταρισμένα σε λάδι. Το αποτέλεσμα; Ζουμερές, μελωμένες μελιτζάνες ιμάμ με όλη τη γεύση και το άρωμα, αλλά λιγότερες θερμίδες.
Ποτέ δεν λείπει από το ψυγείο μας το κοτόπουλο. Αν έχουμε και τσαλαφούτι, σε ένα τέταρτο μπορούμε να φτιάξουμε ένα ωραίο ελαφρύ πιάτο για το μεσημέρι ή το βράδυ.