Φωτογραφία: Στεφανία Βασιλείου @TETIFLAKES
Αποθήκευση για αργότεραΓλυκό με σαγηνευτικά αρώματα, το μουχαλεμπί θα σας θυμίσει Κύπρο, Λίβανο, Περσία, ταξίδια στη μαγική Ανατολή και παζάρια με εξωτικά μπαχαρικά.
Ζάχαρη & Αλεύρι
Υλικά
3 1⁄2 κούπες (700 ml) φρέσκο γάλα, πλήρες
1 κουτ. σούπας πράσινο καρδάμωμο (είναι τα πράσινα καψάκια που περιέχουν μέσα τα μικρά μαύρα σποράκια), κοπανισμένο ελαφρώς
1/3 κούπας νισεστές
1/2 κούπα (100 γρ.) ζάχαρη
2 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα
1 τσιμπιά αλάτι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε το μουχαλεμπί με καρδάμωμο, πρώτα, σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το γάλα με το καρδάμωμο και το αλάτι.
Μόλις πάρουν βράση, αποσύρουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, να αρωματιστεί το γάλα.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη, σουρώνουμε το γάλα σε άλλο κατσαρολάκι και ξαναβάζουμε στη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον νισεστέ με τη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο από το μείγμα της κατσαρόλας, τόσο ώστε να διαλυθεί ο νισεστές.
Μόλις πάρει βράση ξανά το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τον διαλυμένο νισεστέ και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αποσύρουμε και μοιράζουμε την κρέμα σε 6-7 ρηχά φορμάκια ή μικρά ποτήρια.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη ή λαδόκολλα που να εφάπτεται στην επιφάνειά τους, για να μην κάνουν κρούστα, και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια με κοπανισμένο φιστίκι. Το γλυκό διατηρείται για 2 μέρες στο ψυγείο.