Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΔεν χορταίνουμε τις γλυκιές συνταγές με τη φίνα γεύση του φυστικιού Αιγίνης! Αυτά τα ατομικά κεκάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Ιδανικά για σνακ ή για να συνοδέψουν τον απογευματινό μας καφέ.
Φίλιππος Παπασπύρου
Υλικά
- 200 γρ. φυστίκια Αιγίνης, τριμμένα
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 170 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 4 αυγά
- 220 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
- ζαχαρωτά για διακόσμηση
Διαδικασία
- Για το κέικ με φυστίκια Αιγίνης ξεκινάμε και χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη σκόνη από φυστίκι Αιγίνης, το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση ή το μοιράζουμε σε 10 ατομικά φορμάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με άχνη και ζαχαρωτά ή όπως αλλιώς θέλουμε.