Το θέλει το λαδάκι του το σπανακόρυζο, αλλά γίνεται ωραιότατο και χωρίς αυτό. Σ’ αυτή την αλάδωτη συνταγή, το σπανάκι το αχνίζουμε αντί να το σοτάρουμε, και το νοστιμίζουμε με μπόλικα μυρωδικά, σπαράγγια, ντομάτα και πολτό σουσαμιού.
Αυτές οι λιτές κι απέριττες καραβίδες, με το νοστιμότατο ζουμάκι, είναι εκλεκτός μεζές. Αν θέλετε, μπορείτε να τις πασπαλίσετε με λίγο τρίμμα αυγοτάραχου, για ακόμα μεγαλύτερη θαλασσινή ένταση.
Οι φακές δεν θέλουν μούλιασμα, οπότε αυτό το ωραίο νηστίσιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο, που τις συνδυάζει με καλαμαράκια, είναι έτοιμο σε μισή ώρα και κάτι.