Με όλα τα μυρωδικά της άνοιξης και λίγο ταχίνι ετοιμάζουμε την πιο δροσερή οσπριοσαλάτα.
Υλικά
- 350 γρ. φασόλια ψιλά, μουλιασμένα αποβραδίς, στραγγισμένα
- 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 40 ml ξίδι λευκό + 40 ml χυμός λεμονιού
- 100 γρ. ταχίνι
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 7-8 μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
Διαδικασία
Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βράζουμε σε άφθονο νερό, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μια βαθιά σαλατιέρα. Τα περιχύνουμε αμέσως με το ξίδι και 80 ml από το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν (έτσι θα αποκτήσουν απίστευτη νοστιμιά). Στο μούλτι χτυπάμε 2 κουτ. σούπας από τα φασόλια μαζί με το ταχίνι, το λεμόνι και το υπόλοιπο λάδι. Αδειάζουμε την κρέμα στα φασόλια, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, τις ελιές, τα ντοματίνια και ανακατεύουμε απαλά.