Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΑποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε
Υλικά
- 500 γρ. παπαρδέλες
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 1/2 - 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
- 10 μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
- 6 πιπεριές Φλωρίνης (από βαζάκι), στραγγισμένες, σε μικρά καρέ
- 15-20 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
- 1 κουτ. σούπας κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 80 ml σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό τους. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια με την καυτερή πιπεριά και τις ελιές για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη, για να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας ένα πλούσιο ροζέ κρασί.