Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΕνα κέικ με σοκολάτα που μπορείτε να γευτείτε κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.
Υλικά
Για το κέικ
140γρ λάδι
300γρ ζάχαρη
400γρ χλιαρό νερό
70γρ κακάο
3 κουταλάκια τσαγιού Baking Powder
360γρ αλεύρι
Για το γλάσο σοκολάτας
30γρ κακάο
30γρ ζάχαρη
70γρ νερό
20γρ φυτικό βούτυρο
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε πρώτα το κέικ: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε λεκάνη και κτυπάμε με μίξερ ή στο χέρι μέχρι να ενωθούν. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45’ περίπου.
Για να φτιάξουμε το γλάσο, βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι κι ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για να ενωθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αδειάζουμε σε γυάλινο μπωλ και σερβίρουμε μαζί με το κέικ – είτε ζεστό ή κρύο.