Σαλάτα-υπερπαραγωγή, που δεν χρειάζεται να συνοδέψει τίποτα! Είναι από μόνη της ένα πιάτο δροσερό και χορταστικό μαζί, πλήρες και εξαιρετικά απολαυστικό σε γεύση και υφή.
Διαλέγουμε ψάρι φρέσκο και της εποχής και το βάζουμε σκεπασμένο στο ταψί με πατάτες, καρότα, κρεμμύδια, ντομάτα και μυρωδικά. Σχεδόν μόνο του γίνεται αυτό το ελαφρύ και νόστιμο φαγητό.
«Κουκούτσες» ή «μόρες» τις λένε οι Κερκυραίοι τις μικρές αγκινάρες με το σκούρο χρώμα που πρωταγωνιστούν σ’ αυτό το τυπικό ανοιξιάτικο λαδερό του νησιού, παρέα με πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια και αρακά.
Τα φασολάκια πλακί (ή πιλακί) είναι μεζές που πολύ τον συνηθίζουν στα τραπέζια τους οι Πολίτες. Ένα ωραίο λαδερό που σερβίρεται και κρύο και ταιριάζει πολύ με τη ρακή.
Δεν πετάμε τίποτα! Τον κιμά, το κοτόπουλο ή το μπριάμ που μας περίσσεψε το κλείνουμε σε έτοιμη ζύμη για πεϊνιρλί, παρέα με κίτρινο τυρί ή φέτα, το ψήνουμε και έχουμε ένα τέλειο σνακ ή βραδινό.