Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΣε αυτό το πιάτο από την Κεράλα, τα νουντλς σερβίρονται µε αρακά, πιπεριά, καρότα και αυγό.
Υλικά
- 225 γρ. νουντλς ρυζιού ή βερµιτσέλι
- 80 ml λάδι
- 50 γρ. κάσιους
- 1/2 κρεµµύδι ξερό, χοντροκοµµένο
- 3 αυγά
- 150 γρ. κατεψυγµένος αρακάς
- 2 καρότα, ψιλοτριµµένα
- 2 πράσα, ψιλοκοµµένα
- 1 κόκκινη πιπεριά, κοµµένη σε κύβους
- 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Διαδικασία
Μουλιάζουµε τα νουντλς σε ζεστό νερό ή τα βράζουµε σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ζεσταίνουµε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι, σοτάρουµε τα κάσιους για 2-3 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσουν και τα βγάζουµε από το τηγάνι. Προσθέτουµε στο τηγάνι το κρεµµύδι, το τσιγαρίζουµε για 4-5 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει έντονα και το στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Βράζουµε τα αυγά σε νερό για 10 λεπτά, µέχρι να γίνουν σφιχτά, και τα βάζουµε αµέσως σε κρύο νερό. Όταν κρυώσουν, τα καθαρίζουµε και τα κόβουµε στα τέσσερα. Μαγειρεύουµε τον αρακά σε ένα σκεύος µε βραστό νερό µέχρι να µαλακώσει, για 5-6 λεπτά περίπου.
Ζεσταίνουµε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε τα καρότα, τα πράσα και την καυτερή πιπεριά, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέτουµε το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας και τα νουντλς, και µαγειρεύουµε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να µην κολλήσουν τα νουντλς στο σκεύος. Σερβίρουµε σε πιατέλα και γαρνίρουµε µε τον αρακά, τα κάσιους, το τσιγαρισµένο κρεµµύδι και το αυγό.