Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΤο ετοιμάζουμε για να πάρουμε ένα υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες
Υλικά
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες κατά μήκος στη μέση
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2 κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. φύλλα ρόκας, πλυμένα και στεγνωμένα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κάσιους
- 50 γρ. πεκορίνο
- 1-2 σκελίδες σκόρδου
- αλάτι
- 1 μεγάλη ciabatta ή 1 μεγάλο ατομικό καρβελάκι
Διαδικασία
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τη μελιτζάνα και τα κολοκύθια. Τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φύλλα ρόκας (πλυμένα και στεγνωμένα), το ελαιόλαδο, τα κάσιους, το πεκορίνο, τις σκελίδες σκόρδου και αλάτι μέχρι να πολτοποιηθούν. Κόβουμε τη ciabatta ή το καρβελάκι στη μέση. Αλείφουμε με λίγο από το πέστο ρόκας και απλώνουμε σε στρώσεις τα λαχανικά. Ανάμεσα από κάθε στρώση αλείφουμε με πέστο ρόκας και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό. Σκεπάζουμε το σάντουιτς, το κλείνουμε σφιχτά με λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο. Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.