Κείμενο: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης
Αποθήκευση για αργότεραΜερικά ασιατικά υλικά και τεχνικές δίνουν σε αυτό το εύκολο κοτόπουλο με κάρι και κρεμμύδια ξεχωριστή νοστιμιά!
Υλικά
- 700 γρ. φιλέτα κοτόπουλου
- 1 κ.σ. κάρι, σε σκόνη
- 40 γρ. κάσιους, ανάλατα, ολόκληρα
- 8 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ή 2 μεγάλα ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 2 σφηνάκια λευκό ξηρό κρασί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για το κοτόπουλο με κάρι και κρεμμύδια πρώτα, μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε το φιλέτο κοτόπουλου σε μικρούς κύβους.
- Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ή σ’ ένα γουόκ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά γυρνώντας το απ’ όλες τις πλευρές.
- Ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια (ή τα κρεμμύδια) και ανακατεύετε για 1 λεπτό.
- Προσθέτετε το τζίντζερ, πασπαλίζετε με το κάρι και ανακατεύετε σβήνετε με το κρασί.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 10 - 12 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Νοστιμίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, δοκιμάζετε στη γεύση και λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα κάσιους.
- Μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το φαγητό με ρύζι ή noodles ρυζιού (κινέζικα μακαρόνια).