Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Text and Photography 2008 Murdoch Books
Αποθήκευση για αργότεραΑυτό το πιάτο µαγειρεύεται στη νότια Ινδία. Το σιµιγδάλι, τα κάσιους και ο χυµός λάιµ τού δίνουν µια γεύση µοναδική.
Υλικά
- 4 κουτ. σούπας πορτοκαλί φακές (σε µεγάλα σούπερ µάρκετ και ντελικατέσεν) ή κοινές φακές
- 4 κουτ. σούπας λάδι
- 150 γρ. κάσιους
- 2 κουτ. γλυκού σπόροι µαύρης µουστάρδας (σε µπαχαράδικα)
- 6 κουτ. σούπας αποξηραµένα φύλλα κάρι, τριµµένα (σε µπαχαράδικα)
- 1 κρεµµύδι ξερό, ψιλοκοµµένο
- 220 γρ. χοντρό σιµιγδάλι
- ο χυµός από 1 λάιµ
Διαδικασία
Βάζουµε τις φακές σε µια κατσαρόλα µε 800 ml νερό. Αφήνουµε να πάρουν βράση και µαγειρεύουµε για 2-4 λεπτά. Στραγγίζουµε τις φακές και τις στεγνώνουµε σε µια πετσέτα. Αλείφουµε λίγο από το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε τα κάσιους για 2-3 λεπτά, σε χαµηλή φωτιά, µέχρι να χρυσίσουν.
Ζεσταίνουµε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα µεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα και προσθέτουµε τους σπόρους µουστάρδας και τις φακές. Μαγειρεύουµε µέχρι οι σπόροι µουστάρδας να αρχίσουν να σκάνε, προσθέτουµε τα φύλλα κάρι και το κρεµµύδι, και µαγειρεύουµε για 3-4 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κρεµµύδι. Προσθέτουµε το σιµιγδάλι και αναδεύουµε για να ενωθεί µε το µείγµα. Όταν το σιµιγδάλι ζεσταθεί και οι σπόροι γίνουν καφετιοί και αλειφτούν µε το λάδι, προσθέτουµε σταδιακά 500 ml βραστό νερό, 125 ml τη φορά, ανακινώντας και ανακατεύοντας έπειτα από κάθε προσθήκη νερού, µέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Αλατίζουµε και ραντίζουµε µε τον χυµό λάιµ και τα κάσιους.