Οι μελιτζάνες είναι στα καλύτερά τους αυτόν τον μήνα και τις απολαμβάνουμε ποικιλοτρόπως. Με αρνάκι ή κατσικάκι ταιριάζουν πολύ, σε ένα ζουμερό και μελωμένο κοκκινιστό.
Έχει αρκετή αναμονή αλλά τέτοιο κοτόπουλο φούρνου δεν έχετε ξαναφάει! Το μαρινάρουμε σε άλμη και το ψήνουμε μαζί με διάφορες ρίζες -από καρότα μέχρι παντζάρια και σελινόριζα- που νοστιμεύουν από τους ζωμούς του.
Επιλέγουμε μία από τις εξαιρετικές φάβες του τόπου μας, όπως Σαντορίνης, Πάρου, Φενεού, Αμοργού κ.ά., και ετοιμάζουμε το πιο δημοφιλές όσπριο της εποχής.