Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΑπο τις ψαραγορές Blue Island κατευθείαν στο πιάτο σας. Ευφάνταστοι και ασυνήθιστοι τρόποι να μαγειρέψετε χτένια, μύδια, γαρίδες και σολομό.
Υλικά
- 1 κιλό μεγάλες γαρίδες από τις ψαραγορές BLUE ISLAND
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- Πάπρικα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 150 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (ή αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και αλεσμένα ψιλά)
- Mπρόκολο
- Ντοματίνια
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
Διαδικασία
- Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κεφάλι και το κέλυφος από το σώμα. Χαράζουμε το σώμα εξωτερικά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να
αφαιρέσουμε το έντερο. Εναλλακτικά ζητάμε από τη ψαραγορά να μας τις καθαρίσουν. Τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε πιάτο, πάνω
σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Καλύπτουμε και κρατάμε στο ψυγείο. Μισή ώρα περίπου πριν τις ψήσουμε, τις ανακατεύουμε με το
ελαιόλαδο, λίγη πάπρικα και το σκόρδο - σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια, αν θέλουμε απλά να δώσουν μυρωδιά. - Όταν έρθει η ώρα να τις ψήσουμε, τις περνάμε σε ξύλινα σουβλάκια και τις αλευρώνουμε καλά με το αλεύρι αμυγδάλου. Τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
- Πλένουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια. Το αλατίζουμε ελαφρά, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι αμυγδάλου ή αλεσμένα αμύγδαλα. Τα ντοματίνια τα μοιράζουμε στη μέση και πατάμε την κομμένη πλευρά στο αλεύρι αμυγδάλου. Απλώνουμε τα λαχανικά επίσης σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο γκριλ. Για τις γαρίδες υπολογίζουμε 15’ το πολύ - τα λαχανικά ίσως χρειαστούν λίγο
περισσότερο.