Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΠαρέα με αγαπημένα κρασιά από το Κτήμα Γαίας, ψήνουμε καρπασίτικο οφτόν της τερατσιάς, ετοιμάζουμε σαγανάκι με παφίτικο τυρί και τελειώνουμε με μια δροσιστική μαχαλεπία με χαλεπιανά.
Υλικά
- 1 κατσικίσιο μπούτι ή σπάλα (περίπου 3 κιλά)
- Χοντρό θαλασσινό αλάτι
- Κλαδιά τερατσιάς (χαρουπιάς)
Συνδυάστε το με
Γαία Αγιωργίτικο
Διαδικασία
- Πλένουμε τα κλαδιά, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί (προτιμούμε να έχει καπάκι).
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας, το αλατίζουμε και το βάζουμε πάνω στα κλαδιά.
- Καλύπτουμε και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 3 1/2 περίπου ώρες.