Φωτογραφία: Mark O' Meara
Αποθήκευση για αργότεραΜια απλή συνταγή για κρέπες με τον ακαταμάχητο συνδυασμό μπανάνας-σοκολάτας. Και για έξτρα γεύση και φρεσκάδα, προσθέτουμε αν θέλουμε και μύρτιλα!
Sally Parker
Υλικά
1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα φρέσκο γάλα ελαφρύ
1 αυγό
2 κουτ. σούπας άλειμμα σοκολάτας-πραλίνας, ζεσταμένο (για να γίνει πιο ρευστό)
2 μέτριες μπανάνες, σε φέτες
4 κουτ. σούπας μύρτιλλα (blueberries) ή άλλα φρούτα του δάσους, προαιρετικά
ελάχιστο λάδι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τις κρέπες με μπανάνα και σοκολάτα, ξεκινάμε χτυπόντας το αλεύρι, το αυγό και το γάλα μέχρι να προκύψει ένας ομοιογενής χυλός.
Ψεκάζουμε με λάδι ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι (ή το αλείφουμε με πινέλο) και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από τον χυλό και κινούμε γρήγορα το τηγάνι κυκλικά, ώστε να απλωθεί το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια της κρέπας. Αναποδογυρίζουμε την κρέπα με μια σπάτουλα και ψήνουμε για άλλο 1 λεπτό ή μέχρι να χρυσίσει. Τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε ώστε να φτιάξουμε συνολικά 4 κρέπες.
Στρώνουμε μια λεπτή στρώση αλείμματος σοκολάτας πάνω στη μισή κρέπα, απλώνουμε από πάνω φέτες μπανάνας και διπλώνουμε την κρέπα. επαναλαμβάνουμε και με τις υπόλοιπες.
Σερβίρουμε τις κρέπες με τα φρουτάκια.