Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΠαρέα με αγαπημένα κρασιά από το Κτήμα Γαίας, ψήνουμε καρπασίτικο οφτόν της τερατσιάς, ετοιμάζουμε σαγανάκι με παφίτικο τυρί και τελειώνουμε με μια δροσιστική μαχαλεπία με χαλεπιανά.
Υλικά
- 300 γρ. τυρί φλαούνας ή παφίτικο
- Παραδοσιακό ψωμί, σε φέτες
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- Φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
- Αλάτι
Συνδυάστε το με
Γαία Ασύρτικο Wild Ferment
Διαδικασία
- Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα ντομάτας: Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά τις ντομάτες με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τον βασιλικό και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μείνει μια πηχτή σάλτσα.
- Κόβουμε το τυρί σε φέτες πάχους 1 εκ. και μετά σε κομματάκια. Το ανακατεύουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
- Μοιράζουμε τις φέτες ψωμιού στα δύο και τις βάζουμε γύρω γύρω σε ρηχό ταψί φούρνου.
- Βάζουμε στο κέντρο τη σάλτσα ντομάτας με το τυρί και ψήνουμε στο γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρά το τυρί και το ψωμί. Σερβίρουμε αμέσως.