Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΠαρέα με αγαπημένα κρασιά από το Κτήμα Γαίας, ψήνουμε καρπασίτικο οφτόν της τερατσιάς, ετοιμάζουμε σαγανάκι με παφίτικο τυρί και τελειώνουμε με μια δροσιστική μαχαλεπία με χαλεπιανά.
Υλικά
- Μαρούλι συνηθισμένο και σγουρό
- Φρέσκος δυόσμος
- Μαϊντανός
- 100 γρ. τυρί φλαούνας ή παφίτικο
- 1 ρόδι
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. μηλόξυδο
- 1 κουταλάκι τσαγιού μουστάρδα με ολόκληρους σπόρους
- 1 κουταλάκι τσαγιού μέλι
- Λίγο θαλασσινό αλάτι
Συνδυάστε το με
Γαία Μοσχοφίλερο Wild Ferment
Διαδικασία
- Πλένουμε και στραγγίζουμε τα χόρτα. Κόβουμε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε σαλατιέρα. Κόβουμε τα φύλλα από τον δυόσμο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε με το μαρούλι.
- Πασπαλίζουμε με το ρόδι και το τυρί, κομμένο σε πολύ λεπτές φλούδες με τον ειδικό τρίφτη.
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, τη μουστάρδα, το μέλι και λίγο θαλασσινό αλάτι (προσοχή γιατί η μουστάρδα είναι ήδη αλμυρή).
- Ραντίζουμε με αυτό τη σαλάτα, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.