Μαριναρισμένα και ψημένα στο σχαροτήγανο, τα θράψαλα γίνεται πολύ ωραία. Περιχυμένα με λαδολέμονο, παρέα με τη φάβα κόκκινης φακής, μπορούμε να τα σερβίρουμε ως πρώτο πιάτο αλλά και ως ένα ελαφρύ κύριο.
Ένα θαυμάσιο γιαχνί με γλυκοπατάτες και σπανάκι, με το κρεμμύδι του, με το σκόρδο του και λίγο τζίντζερ για άρωμα. Ό,τι πρέπει για το καθημερινό τραπέζι.
Χταπόδι σε σάντουιτς; Κι όμως! Κλεισμένο σε τσιαπάτα, με δροσερά παντζαρόφυλλα, ξηροκαρπάτη salsa verde και πίκλες μαραθόριζας γίνεται ένα πλήρες γεύμα που μπορείτε να πάρετε άνετα μαζί σας.
Εύκολο φαγητό, που αξιοποιεί τα νόστιμα ζουμάκια των κυδωνιών με τη γεύση αλμύρας. Συνοδεύουμε τα φασόλια με ζεστό ζυμωτό ψωμί, για απολαυστικές βουτιές.