
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΜε λιωμένη σοκολάτα, φυστικοβούτυρο και δημητριακά ρυζιού φτιάχνουμε στα γρήγορα τραγανές μπάρες crunch.
Αποστολής Λούζης
Υλικά
- 300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σταγόνες κουβερτούρας
- 160 γρ. φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρού καρπού (π.χ. αμυγδαλοβούτυρο, φουντουκοβούτυρο κ.λπ.)
- 1 τσιμπιά αλάτι (προαιρετικά)
- 90 γρ. τραγανά δημητριακά ρυζιού τύπου rice crispies (τα βρίσκουμε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα δημητριακά πρωινού, αλλά και σε μαγαζιά με βιολογικά τρόφιμα)
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις μπάρες crunch με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο ξεκινάμε και λιώνουμε την κουβερτούρα με το φιστικοβούτυρο και το αλάτι σε μπεν μαρί.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και αποσύρουμε.
- Αδειάζουμε τα δημητριακά ρυζιού σε ένα μπολ και από πάνω ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και στρώνουμε στο εσωτερικό της μια λαδόκολλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και το πιέζουμε προς τα κάτω, να απλώσει ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Ξεφορμάρουμε το μείγμα τραβώντας τις άκρες της λαδόκολλας. Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μακρόστενες μπάρες με πλάτος περίπου 2,5 εκ.
- Οι μπάρες crunch διατηρούνται στο ψυγείο για αρκετές μέρες.