Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΓια ένα απολαυστικό τσιμπολόγημα! Τα παιδιά θα ξετρελαθούν ακόμη περισσότερο. Σερβίρετε τα μπισκότα με κορνφλέικς με ένα φλιτζάνι γάλα.
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Υλικά
- 280 γρ. (2 κούπες + 2 κουτ. σούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 130 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κρύο
- 140 γρ. (3/4 κούπας) ζάχαρη
- 2 αυγά
- 160 γρ. (3/4 κούπας) σταφίδες ξανθές
- 80 γρ. (2 1⁄2 κούπες) κορνφλέικς
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπισκότα με κορνφλέικς, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Καλύπτουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το κρύο βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τις σταφίδες και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από αυτό.
- Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα περίπου 25 γρ. το ένα, τα βουτάμε στα κορνφλέικς, κυλώντας τα ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους, και τα βάζουμε στη λαμαρίνα. Δεν θα χωρέσουν όλα με τη μία – θα τα ψήσουμε σε 2 ή 3 δόσεις.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σε πιατέλα που έχουμε καλύψει πολύ καλά με μεμβράνη. Διατηρούνται για 6-7 ημέρες.