Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΗ θάλασσα στο πιάτο σας μέσα από τέσσερις ευφάνταστες συνταγές.
Υλικά
- 8 μαριναρισμένα φιλέτα λαβράκι, από τις ψαραγορές BLUE ISLAND
- 40 γρ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. κρεμμύδι
- 20 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
- 150 γρ. κίτρινη πιπεριά
- 1 φρέσκο καλαμπόκι
- 100 γρ. ρύζι καρολίνα
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- Θαλασσινό αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού χρυσόριζα (κουρκουμά)
- Λίγο μαϊντανό
Διαδικασία
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την πιπεριά και τον μαϊντανό. Καθαρίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους από το καλαμπόκι.
- Μαραίνουμε το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον μαϊντανό, μαζί με 400 γρ. νερό και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε ένα φιλέτο λαβράκι σε λαδόκολλα (την οποία έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο) και καλύπτουμε με γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φιλέτο και τυλίγουμε στη λαδόκολλα κλείνοντας τις άκρες. Βάζουμε σε ταψί και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως, αλλά είναι πεντανόστιμο και κρύο.