Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραMασκαρέματα, χορός και φαγητό, πάντα συνοδευμένα με το αγαπημένο μας κρασί από το Οινοποιείο Κυπερούντας. Γιατί αποκριές χωρίς κρασί δεν λέει.
Υλικά
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
- 50 γρ. φρυγανιά
- 70 γρ. γλυκό κιτρόμηλο
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκο-κοπανισμένο πιπέρι
- 100 γρ. ροκφόρ
Συνδυάστε το με
Πετρίτης λευκός ξηρός του Οινοποιείου Κυπερούντας
Διαδικασία
- Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε λεκάνη και προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου, τη φρυγανιά, το γλυκό κιτρόμηλο ψιλοκομμένο, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Θρυμματίζουμε το blue cheese και το προσθέτουμε στον κιμά.
- Ζυμώνουμε ελαφρά και πλάθουμε σε μικρά μπιφτεκάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 περίπου λεπτά.
- Σερβίρουμε αν θέλουμε μαζί με ένα απλό ρύζι αρωματισμένο με ξύσμα από φρέσκο κιτρόμηλο και μια πράσινη σαλάτα με ελαιόλαδο και χυμό κιτρόμηλο.