Ένα θαυμάσιο γιαχνί με γλυκοπατάτες και σπανάκι, με το κρεμμύδι του, με το σκόρδο του και λίγο τζίντζερ για άρωμα. Ό,τι πρέπει για το καθημερινό τραπέζι.
Υλικά
- 5 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
- 400 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
- 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 γεμάτο κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
- 300 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας (χοντροκομμένα, μαζί με το ζουμί τους)
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γλυκοπατάτες με σπανάκι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ και τον πελτέ και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Ρίχνουμε την ντομάτα και 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Ρίχνουμε και το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Συνοδεύουμε τις γλυκοπατάτες με πικάντικη φέτα και ζεστό χωριάτικο ψωμί.