Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός
Στο ζαχαροπλαστείο «Αφοί Ασημακόπουλοι», γιατί γλυκαίνει τη ζωή μας από το 1915. Μια παράδοση που περνάει από γενιά σε γενιά επιμένοντας σταθερά στην ποιότητα και τις αυθεντικές γεύσεις.
Το γλυκό σύμβολο των Αθηνών
«Εμμονή και σεβασμός στην ποιότητα, αναζήτηση των καλύτερων πρώτων υλών σε συνεργασία με την πρωτογενή παραγωγή. Η ποιότητα πρέπει να καθορίζει την τελική τιμή του προϊόντος. Έτσι θα μπορέσει η ελληνική οικονομία να κοιτάξει το μέλλον, δεν θα το κοιτάξει με πρόσκαιρες προσπάθειες και υποβαθμισμένα προϊόντα», σχολίασε ο Δημήτρης Ασημακόπουλος, παραλαμβάνοντας το βραβείο ποιότητας του «Γαστρονόμου» για το ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι. Η ιστορία ξεκινά το 1915, όταν ο Γιώργος Δεμεσάς ανοίγει ένα γαλακτοπωλείο στα Εξάρχεια. Σερβίρει φρέσκο γάλα, ρυζόγαλο και βούτυρο με μέλι, ενώ τα ανίψια του διανέμουν τα προϊόντα κατ’ οίκον. Τέσσερις εξ αυτών, οι αδερφοί Ηρακλής, Δημήτρης, Βασίλης και Νίκος Ασημακόπουλος αγοράζουν την επιχείρηση και επεκτείνουν τη δραστηριότητά της στη ζαχαροπλαστική. Το 1980 αναλαμβάνουν ο Δημήτρης και ο Θανάσης Ασημακόπουλος, οι οποίοι θα παραδώσουν τη σκυτάλη στις κόρες τους, Τζέιν και Χριστίνα, που ήδη εργάζονται δίπλα τους. Πιστοί στην ιστορία τους, προμηθεύονται το γάλα απευθείας από κτηνοτρόφους από τα Σπάτα και το Μαρκόπουλο, παρασκευάζουν βούτυρο και κρέμα όπως παλιά, εξαίσιο παγωτό και μεγάλη γκάμα γλυκών. Από τα πλέον ευπώλητα προϊόντα τους το εκλεκτό παραδοσιακό γιαούρτι. Πρόκειται για ένα ζαχαροπλαστείο-ορόσημο για την πόλη μας.
Κατάστημα: Αφοί Ασημακόπουλοι, Χαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια, Τ/210-36.10.092.