Κείμενο: Γιάννης Αδειλίνης
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Το επώνυμο κυπριακό παγωτό
Η γλυκιά ιστορία του Παναγιώτη Χριστοφόρου και του Παναγιώτη Παπαφιλίππου αρχίζει από το 1965 με το ζαχαροπλαστείο «Πατισερί Παναγιώτης». Με δανεικά λεφτά, άγνοια κινδύνου και πολλή δουλειά, έκαναν τα γλυκά και το παγωτό τους γνωστά από τα πρώτα χρόνια.
Στον πόλεμο του ’74 είδαν τη μισή τους περιουσία να χάνεται. Ορθοπόδησαν γρήγορα με τη δύναμη της ποιότητας. Το 1986 γίνονται οι πρώτες εξαγωγές στην Αγγλία και η εταιρεία μεταφέρεται σε μεγάλο, σύγχρονο εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη Παλιομετόχου το1998. Σήμερα διαθέτει οκτώ παραγωγικές γραμμές με δυνατότητες από 300 μέχρι 1.500 λίτρα ανά ώρα και το παγωτό PAPAFiLiPOU είναι σήμα κατατεθέν, με δεκάδες γεύσεις.
«Η συνταγή μας δεν έχει αλλάξει με το πέρασμα των χρόνων», βεβαιώνει η αντικαταστάτρια γενική διευθύντρια της εταιρείας, Στέλλα Μαυρομάτη. «Χρησιμοποιούμε πάντα φρέσκο γάλα, φρέσκα αβγά, φρέσκια κρέμα και τα καλύτερα φρούτα για τη δημιουργία αυτού του παγωτού». Με την κυκλοφορία του Fat Free καινοτόμησε. Ένα παγωτό χωρίς λιπαρά και ζάχαρη, με βιολογική στέβια και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Τράβηξε την προσοχή των καταναλωτών, το λάτρεψαν όσοι ακολουθούν εξειδικευμένα προγράμματα διατροφής και υγείας.
Τα παγωτά PAPAFiLiPOU είναι η κινητήριος δύναμη της εταιρείας που κατάφερε εδώ και δεκαετίες να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, έχοντας σημαία της την ποιότητα των πρώτων υλών και τον σεβασμό στις αυθεντικές γεύσεις.
Τα παγωτά PAPAFiLiPOU τα βρίσκουμε σε 2.500 σημεία πώλησης παγκυπρίως. Τηλ. 22445566, www.papafilipou.com